Pristupačnost
Kontrast
Povećaj slova
Smanji slova
Izjava

3 edukativna predavanja o Marjanu

 

 

Tijekom postava izložbe „Marjan-simbol i inspiracija“, Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan organizira edukativna predavanja za građane u Galeriji Fotokluba Split.

 

Flora u park-šumi Marjan prvo je od tri predavanja koje će održati dr. sc. Mirko Ruščić, doc. na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu i voditelj Botaničkog vrta, i to 16.01.2018. godine, s početkom u 19 sati.

 

Fauna u Park-šumi Marjan, drugo po redu predavanje, održati će 18.01.2018. godine prof. Tino Milat, kustos u Prirodoslovnom muzeju u Splitu te bivši voditelj Zoološkog vrta na Marjanu.

 

Opatija Sv. Stjepana na Sustipanu i ostali kulturni spomenici na marjanskom poluotoku posljednje je u nizu predavanja, koje će biti održano 23.01.2018. godine u 19 sati, a održati će ga dr. sc. Ante Jurčević, viši kustos u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu.

 

 

Ovo predavanje ujedno je i najava te poveznica s idućom izložbom o Marjanu, u organizaciji JU PŠ Marjan i MHAS-a, koja će biti otvorena u MHAS-u u okviru manifestacije Noć muzeja '18.

 

Pozivamo Vas da dođete poslušati izabrane predavače, koji će govoriti o prirodnoj i kulturnoj baštini Marjana, te da pogledate našu izložbu, koja traje do 25.01.2018. godine!

3 edukativna predavanja o Marjanu slika
BIOLOŠKA ZAŠTITA I ODRŽAVANJE

Stručna služba obavlja poslove koji se odnose na biološku zaštitu, održavanje i očuvanje Park-šume.

EDUKACIJA I PROMOCIJA

Djelatnosti kojima se bavi ova služba uključuju rad na poučavanju o zaštićenm prirodnim vrijednostima Park-šume. 

PROTUPOŽARNA ZAŠTITA I NADZOR

U djelokrugu ove službe  obavljaju se stručni poslovi zaštite od požara, zaštite na radu i nadzora Park-šume.